Over AFmacrame: meet the maker

Over AFmacrame : Meet the Maker

Ontmoet Anke, de creatieve kracht achter AFmacrame.
Happy reading…

AFmacrame

Mijn naam is Anke Favoreel, een macramé kunstenaar uit Pelt. Ik ben een plantenliefhebber, creatieve ziel, muzikant, opvoeder op een internaat, voormalig kunst- en techniekleerkracht en leerlingbegeleidster. Naast dit alles ben ik blij dat ik mezelf nu ook zelfstandige in bijberoep mag noemen, van het bedrijfje AFmacrame. 

 

In mijn familie lijkt creativiteit in de genen te zitten. Als kind was ik verliefd op tekenen, meer bepaald stripverhalen. Ik tekende alle stripfiguurtjes na van mijn favoriete reeksen. 

Tijdens het herstel van een rugoperatie begon ik met het knopen van kleine items uit macramé. Ik was meteen verliefd! Ondertussen werd mijn verzameling kunstwerken iets te groot en zo werd AFmacrame geboren.

Het is mijn droom om ooit mijn eigen winkel te openen met ruimte voor workshops. Met Jacobs Conceptstore in Lommel als nieuw verkooppunt komt deze droom steeds dichterbij. Stapje voor stapje …

 
Als leerkracht kunst volgde ik heel wat creatieve cursussen en opleidingen om mijn skillset te vergroten. De meesten samen met mijn al minstens even creatieve zus:

– 7 jaar schilderkunst op de kunstacademie
– fotografie
– grafisch design
– keramiek
– …

Na een tiental jaar lesgeven ben ik begonnen als leerlingbegeleidster op mijn school. Tijdens deze jaren heb ik mezelf mogen bijscholen in cursussen over coaching, autisme, omgaan met verlies/angst/trauma …

AFmacrame

Ik heb enorm genoten van mijn jaren als leerlingbegeleidster. Toch, dit werk is nooit gedaan. Er bleef weinig tot zelfs geen ruimte over voor mijn hobby’s. Daarom besliste ik in 2022 om nog maar eens van job te wisselen. Jawel, ik kan mezelf nu officieel een job hopper noemen. Nooit gedacht! Het leven neemt soms vreemde wendingen. Toch werk ik nog steeds op dezelfde school, maar dan deeltijds als opvoedster op het internaat van de school.

In mijn vrije tijd werk ik meestal aan macramé kunstwerken. Dankzij AFmacrame kan ik nu ook veel gebruik maken van mijn grafische talenten voor het maken van tutorials voor mijn YouTube kanaal en de DIY-boxen, foto’s, deze website, … . Als er nog wat extra vrije tijd overschiet sla ik aan de slag met mijn penselen, keramiek of eender welk ander gek idee er in mijn hoofd schiet. 

Naast kunst ben ik ook graag bezig met muziek, al kan ik geen noten lezen.
Ik (probeer) gitaar en piano te spelen, met YouTube als leraar. Samen met enkele vriendinnen zing ik soms op trouwfeesten van kennissen. We noemen onszelf ‘Nonke Jos’. Dat heeft iets te maken met het feit dat de meesten van ons een nonkel Jos hebben. Ik niet, geen nonke Jos voor mij.
Mijn nonkels heten Rudi en Dirk. :)

Soms lees ik al eens graag een boek, al heeft mijn creatieve brein daar vaak te weinig geduld voor. Sommigen zouden durven beweren dat ik ADHD of ADD heb. 
Met andere woorden, het is een beetje snel en chaotisch in mijn hoofd. Ik ben vergeetachtig en spring van de hak op de tak. Tegelijkertijd kan ik, als ik iets doe dat me echt interesseert, zo gefocust zijn dat ik vergeet te eten. Ik denk snel en zit boordevol ideeën. Te veel ideeën eigenlijk. Daarom heb ik voor mezelf besloten dat ik moet proberen om niet teveel verschillende dingen tegelijk te doen. Moeilijk! De dingen simpel houden. Macramé knopen geeft mij rust, het kalmeert mijn brein. Precies daarom zijn macramé en ik een perfecte match. 

AFmacrame

Over het kalmeren van het brein gesproken … planten maken een groot deel van mijn leven uit. Ik heb een living vol planten en een natuurlijk (zeg maar overwoekerd) tuintje waar ik groenten en kruiden in laat groeien. Mijn planten krijgen elke dag een beetje van mijn aandacht. Het is dan ook niet gek dat ik macramé graag combineer met planten en luchtplantjes. De liefde voor kruiden komt tot uiting in mijn zelfgemaakte roomsprays met essentiële oliën. Tijdens een workshop gegeven door Marit Haex uit Hechtel, leerde ik hoe je deze roomsprays kan maken. Neem zeker eens een kijkje op haar website ‘The Dunes’. Naast natuurlijke skincare producten maken, geeft ze ook massages en helingen. Een macramé kunstwerk combineren met een roomspray, maakt van jouw macramé een instant geurverspreider. Je verstuift wat roomspray op het katoen of hout en klaar is kees. 


Op een of andere manier komen alle skills die ik doorheen de jaren heb opgedaan mooi samen in AFmacrame. Het is leuk om een divers aanbod te kunnen geven aan je klanten. Van workshops tot op maat gemaakte kunstwerken, kado’s met een persoonlijke touch en zelfs grafische elementen. Ik hou van diversiteit!

Heb je vragen? Aarzel niet om mij te contacteren.

Ben je benieuwd wat ik nog allemaal uit mijn creatieve mouwen zal toveren? Dan kan je mij volgen op sociale media. Via deze linktree kan je jouw favoriete platform kiezen.

 

creatieve groetjes

 

Anke