Stuffies - macraméhouders

 Stuffies zijn kleine macramé houders voor al jouw favoriete spullen. Gebruik ze als houder voor luchtplantjes, bureaumaterialen, naamkaartjes op een feesttafel, …
Voeg een elektrisch theelichtje toe en transformeer je stuffie tot een tafel- of nachtlampje.

Creatief blijven als macramé-kunstenaar

Creativiteit. Het is een woord dat moeilijk te omschrijven is. 
We spreken dit woord zo gemakkelijk uit, iedereen begrijpt waar we het over hebben. Toch, weten we eigenlijk ook wat creativiteit precies is en hoe je zelf creatief kan zijn of je creativiteit kan oefenen?

Voor mij is creativiteit iets doen wat anderen nog niet gedaan hebben

Maar hoe doe je dat dan? Iets nieuw bedenken?
Eigenlijk komt het neer op het bedenken van veel verschillende mogelijkheden bij een probleem/ opdracht/ idee.
Creatief zijn, of veel ideeën kunnen bedenken, kan je leren en trainen.

Vaak komt het erop neer om reeds bestaande dingen op een nieuwe manier samen te voegen.
Hierbij is het belangrijk om niet enkel bij je eerste idee te blijven. Je gaat juist proberen om diep na te denken over zo veel mogelijk dingen en combinaties die jij kan bedenken. Daar mogen gerust enkele dagen over gaan in je hoofd.
Praten met anderen over het idee waarmee je rondloopt kan ook weer nieuwe ideeën geven. Andere mensen beginnen dan met je mee te denken en komen weer met nieuwe combinaties en mogelijkheden.

Soms is creativiteit niet meteen handig. Wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe techniek wilt aanleren, is het helemaal ok om naar iemand te kijken en te leren door na te doen. 
Eenmaal je de technieken onder de knie hebt, is het tijd om creatief te worden. Hoe kan jij hier nu jouw ding van maken?

Mijn stuffies zijn 1 van mijn eigen creaties waar ik best trots op ben! De gebruikte techniek is niet nieuw. De toepassing ervan is dan weer wel helemaal nieuw. Deze techniek wordt meestal gebruikt voor het maken van macramé kwallen of bloemen. 
Toen ik de techniek aanleerde, kreeg ik meteen heel veel ideeën en zo is de stuffie geboren!

‘Wat is een Stuffie?’: hoor ik je vragen. Een stuffie is een klein hol vormpje gemaakt van macramé. Aan de bovenkant zit een gat van ongeveer 2cm diameter. 
Een stuffie kan gebruikt worden:
– om gewoon neer te zetten als decoratie op een (feest-)tafel, kast, nachtkastje, bureau … (alleen of met meerdere kleuren)
– om bureauspullen in te bewaren zoals je meest gebruikte pennen, een schaar, …

– als luchtplanthouder door een luchtplantje op de bovenkant te plaatsen

– als lichtje door er een elektrisch theelichtje onder te plaatsen
– op een feesttafel als lichtje, luchtplanthouder en/of om bijvoorbeeld een stokje met een papieren vlaggetje in te plaatsen (voor de namen, een leuke afbeelding, …).
– als houder voor bedankjes (ik denk bijvoorbeeld aan lollies)

Prijs stuffies:  12 € / stuk

Stuffies zijn gemaakt met 5mm Katia koord. Ze zijn beschikbaar in 20 kleuren! Combineer ze in jouw favoriete kleuren. Draai ze binnenstebuiten voor een ander patroon. 
Kies je favoriete kleuren en bestel jouw stuffies via het contactformulier